Onze kwaliteit

Een investering voor toekomstige generaties.

Tijd vormt de beste bondgenoot van ons eikenhouten vakmanschap. Wij bouwen vandaag het erfgoed voor de toekomstige generaties.

Kwaliteitsvolle eik uit Sussex

Authentiek Engels vakmanschap.

Engelse eik uit Sussex onderscheidt zich door zijn extreme hardheid. Door de harde kleilaag in de bodem moeten de wortels veel moeite doen om water uit te grond te halen. Dit leidt tot hout met een unieke densiteit. Eikenhout uit Sussex blijft hierdoor – zonder enige vorm van onderhoud – meerdere generaties goed.

Wij gebruiken uitsluitend het binnenste gedeelte (QP1) van de eikenhouten stammen. Dit kernhout geeft de ultieme kracht en stevigheid voor het gebinte van onze eiken gebouwen. Met niets minder nemen wij genoegen.

Voor de beplanking kiezen we Schotse lork/lariks of epicea. Deze duurzame houtsoort veroudert op dezelfde wijze als eik. Zo verschijnt er na verloop van tijd een zachte, zilvergrijze patina die prachtig opgaat in het landschap.

Heritage Buildings - Kwaliteitsvolle eik uit Sussex
Heritage Buildings - Authentieke pen- en gatverbindingen

Authentieke pen- en gatverbindingen

De dragende constructies bouwen we – volledig zoals de Engelse traditie het voorschrijft – op met frames en authentieke pen- en gatverbindingen. Hier komen geen nagels of schroeven aan te pas.

Op het moment van plaatsing bedraagt de vochtigheidsgraad van het hout ongeveer 40 à 45%. Tot ongeveer 1 jaar na plaatsing en droging daalt deze tot 15 à 17%. De eiken pennen daarentegen worden kunstmatig gedroogd tot deze een vochtigheidsgraad van 5% bezitten. De verbinding met de eiken pennen van 5% en het eiken frame van 40 à 45% maakt dat na plaatsing in een 5-tal dagen tijd de pennen het vocht opnemen van de balken en vervolgens opzwellen.

Deze verbinding geeft een ongelofelijke draagkracht en is met niets meer uit elkaar te halen.

Ambachtelijk vakmanschap én moderne technieken

Vooraleer uw eiken gebouw in de voorbereidingsfase gaat, voeren we met de computer gedetailleerde sterkteberekeningen uit. We berekenen welke sterkte iedere draagbalk in het gebinte nodig heeft zodat elk risico op doorzakken uitgesloten is.

Alle voorbereidende werken gebeuren in een modern werkatelier op het Engelse platteland. De combinatie van ambachtelijk vakmanschap met ultramoderne productietechnieken zorgt voor een uniek eindresultaat.

Vooraleer uw eikenhouten tuingebouw als ‘bouwpakket op maat’ aan zijn reis over het Kanaal begint, worden alle onderdelen bij wijze van test in elkaar gezet. Zo zijn we 100% zeker dat alles past en geen enkel onderdeel ontbreekt.

Dankzij onze enorme focus op kwaliteit en de bijhorende controles zijn wij het enige bedrijf in Europa met een TRADA-erkenning en een CE-keurmerk. Uiteraard voldoet uw eikenhouten aanbouw of bijgebouw aan de geldende energiewetgeving (EPB).

Vakkundige plaatsing

De plaatsing van uw eikenhouten aanbouw of tuingebouw gebeurt door eigen vakmensen met vele jaren ervaring. Elk detail krijgt onze aandacht.

Zo gebeurt het gieten van de betonplaat met betonrand en extra verstevigingen steeds onder onze supervisie.

Met hardgebakken gevelsteen – volledig op maat gemaakt – vermijden we elk contact van de houten constructie met de grond. Zo krijgt opstijgend vocht geen kans én blijft uw investering probleemloos 150 à 200 jaar in perfecte conditie.

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.