Gevelstructuur met Normandisch of Engels vakwerk

In nauwe samenwerking met onze partner Texture Painting creëren we op uw nieuwbouw- of bestaande woning een authentieke gevelstructuur met Normandisch of Engels vakwerk. U mag vertrouwen op een totaalservice voor deze prachtige authentieke gevelstructuur, vanaf het uittekenen van deze gevelstructuren tot en met de volledige realisatie.

Waarom Normandisch of Engels vakwerk?
Normandisch of Engels vakwerk verzekert uw woning van een exclusieve en authentieke uitstraling. Bestaande stenen woningen krijgen met deze unieke gevelstructuur een compleet ander uitzicht. Ook op nieuwbouwwoningen in een traditioneel landelijke stijl garandeert Normandisch of Engels vakwerk een prachtig eindresultaat. Je woning oogt meteen enkele honderden jaren oud.

In de meeste gevallen plaatsen we het Engels vakwerk op de bovenverdieping. Zo verkrijgen we de optische illusie dat de volledige verdieping volgens deze traditionele constructiemethode werd gerealiseerd.

Hoe wordt Normandisch of Engels vakwerk opgebouwd?
Het realiseren van Normandisch of Engels vakwerk is arbeidsintensief en vereist heel wat vakmanschap. Heritage Buildings tekent de gevelstructuren uit en plaatst de balken in eik of afrormosia. De horizontale en verticale balken worden met behulp van traditionele pen- en gatverbindingen met elkaar verbonden. Binnen de gecreëerde vakken plaatsen we allereerst isolatiepanelen.

Na het plaatsen van de isolatie volgt de afwerking door onze gespecialiseerde partner Texture Painting uit Turnhout. Zo brengen ze op de isolatieplaten een vlies aan om de egaliteit van het oppervlak te verzekeren. Vervolgens worden een aantal tussenlagen geplaatst om finaal af te werken met een eindlaag. Deze eindlaag bevat een bezettingsmortel, vermengd met gemalen vlas.

Interesse in Normandisch of Engels vakwerk? Contacteer ons voor meer informatie.