Dé specialist in de authentiek Engelse cottage tuinhuizen

Heritage Buildings specialiseert zich al meer dan zestien jaar in cottage tuinhuizen in de authentieke Engelse stijl. Wij zijn de absolute pioniers in dit vakgebied. Bovendien richten wij ons volledig op dit gespecialiseerde marktsegment, waardoor wij topkwaliteit afleveren aan verrassende prijzen. Elk project is maatwerk, ontworpen volgens de wensen van de klant. Wij zorgen steeds voor een perfecte match met uw bestaande tuin en woning.

Bekijk een overzicht van onze realisaties.

 

Vakantie in uw eigen tuin

Onze cottage tuinhuizen hebben veel meer te bieden dan een tuinhok om uw spullen of fietsen in op te bergen. Wij kunnen deze afwerken tot volwaardige leefruimtes die aan de strengste energienormen voldoen. Zo kunt u na een lange werkdag optimaal genieten van de pracht van uw eigen tuin. Zelfs een volwaardige woninguitbreiding behoort tot de mogelijkheden.

Wij ontwerpen en realiseren cottage tuinhuizen voor tal van doeleinden:

 

Kwaliteit en authenticiteit

 • Wij laten niets aan het toeval over om de kwaliteit en authenticiteit van onze cottage tuinhuizen te verzekeren. Zo gebruiken we uitsluitend hout van Engelse eik, afkomstig van het hart van de stam (QP1). Dit hardhout vraagt geen verder onderhoud en vergrijst mooi.
 • De stabiele vochtigheidsgraad van het hout garandeert in combinatie met de pen- en gattechniek een levensduur van de constructie van vele decennia tot wel meer dan honderd jaar. U krijgt van ons alvast een garantie van maar liefst 30 jaar.
 • De frames laten we maken in een gespecialiseerde schrijnwerkerij op het Engelse platteland. Elke constructie wordt ginder voorgemonteerd, zodat we absolute zekerheid hebben dat alles past.
 • U bepaalt de afwerkingsgraad. Alles is mogelijk. Wij maken van uw eikenhouten bijgebouw een volwaardige leefruimte met alle nodige voorzieningen.

 

Totaalservice

U geniet een totaalservice volgens onderstaand stappenplan:

 1. Afspraak in onze kantoren in Schoten. We bespreken uw wensen en werken een eerste ontwerp uit in 3D.
 2. Calculatie en sterkteberekeningen. Na enkele dagen ontvangt u een prijsofferte.
 3. Plaatsbezoek. Wij komen ter plaatse om het ontwerp verder te verfijnen en volledig af te stemmen op de bestaande situatie.
 4. Technische detailplannen. We werken de plannen gedetailleerd uit zodat u een stedenbouwkundige vergunning kunt aanvragen.
 5. Werkvoorbereiding en realisatie. Wij realiseren de volledige constructie en staan in voor de coördinatie van de gewenste afwerking.

   

Interesse in onze cottage tuinhuizen? Maak vandaag nog een afspraak.