Zijn recuperatiematerialen aangewezen voor het bouwen van een eikenhouten bijgebouw?

Het authentieke karakter van recuperatiematerialen past vast en zeker bij de unieke en exclusieve uitstraling van eikenhouten bijgebouwen. Toch is het belangrijk om goed op te passen met het gebruik van recuperatiematerialen. Wanneer je zeker wilt zijn van de kwaliteit en de verwachte lange levensduur van je eikenhouten bijgebouw, dan kies je meetal best voor nieuwe materialen met een authentieke look. In vele gevallen kan je ‘oud’ en ‘nieuw’ niet van elkaar onderscheiden. Uiteraard hebben deze ‘nieuwe’ authentieke materialen ook een bijhorend prijskaartje.  

Een mooi voorbeeld om onze stelling voor recuperatiematerialen te illustreren, is het gebruik van gerecupereerde tegelpannen. Het klopt dat zogeheten Bourgondische tegelpannen van oude boerderijen en kastelen prachtig aansluiten bij de authentieke stijl van een eikenhouten bijgebouw. Deze pannen hebben evenwel al vele decennia dienst gedaan, waardoor ze onvermijdelijk een aantal kwalitatieve gebreken vertonen.  

Waterdichtheid onmogelijk garanderen 

Zo is het onmogelijk om met deze recuperatiepannen de waterdichtheid van je eikenhouten bijgebouw te garanderen voor de komende decennia. Door hun ouderdom gaan deze pannen sneller stuk en verbrokkelen ze. Bijgevolg gaat het dak lekken, ook al is alles correct afgewerkt met een onderdak. Wanneer wij met dergelijke recuperatiematerialen werken, dan kunnen we onmogelijk de officiële garantie geven.  

Prachtige authentieke alternatieven 

Wij zullen dit dan ook steeds afraden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig prachtige alternatieven. Verschillende fabrikanten ontwikkelden dakpannen met een authentieke recuperatielook. Je ziet amper het verschil. Je krijgt dus dezelfde authentieke uitstraling mét een officiële kwaliteitsgarantie. 

Bovenstaande redenering geldt niet alleen voor dakpannen, maar ook bijvoorbeeld voor gerecupereerde bakstenen. Alleen wanneer wij honderd procent zeker zijn van de gelijkwaardige kwaliteit van recuperatiematerialen zullen wij deze adviseren. Wij bouwen onze eikenhouten bijgebouwen met het oog op een levenslang zorgeloos gebruik. Dat is steeds onze hoofdbekommernis. 

Meer weten over het gebruik van recuperatiematerialen in eikenhouten bijgebouwen? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings. 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.