Welk onderhoud vergt een eikenhouten bijgebouw?

Geregeld krijgen wij de vraag welk onderhoud nodig is voor een eikenhouten bijgebouw. Het antwoord is heel simpel: niets. Dit betekent dat de eikenhouten constructie geen enkel onderhoud vereist. De inrichting en het interieur moet u uiteraard onderhouden zoals in een gewone woning. De eikenhouten balken hebben evenwel geen enkele beschermingslaag nodig en gaan van nature probleemloos honderden jaren mee.

Sommige mensen laten zich onterecht afschrikken bij de gedachte van een eikenhouten bijgebouw. Net zoals u houten ramen om de paar jaar moet schilderen, vrezen ze dat dit bij een eikenhouten bijgebouw ook het geval is. Niets is minder waar. Een eikenhouten bijgebouw vraagt geen enkele beschermende behandeling aan de buitenzijde.

Densiteit van het eikenhout

Het eikenhout heeft zo’n grote densiteit en dichtheid dat het probleemloos bestand is tegen vele generaties blootstelling aan regen en wind. Deze densiteit is juist de reden waarom wij steeds eikenhout uit het Engelse Sussex adviseren.

De specifieke bodemomstandigheden op het Engelse platteland zorgen hiervoor. De verbindingen tussen de eikenhouten balken worden gemaakt met de eeuwenoude pen- en gatmethode. Hierdoor komen er geen nagels of schroeven aan te pas die na verloop van tijd corroderen.

Verfijnd smeedwerk

Ook voor de afwerking adviseren we steeds uiterst duurzame, natuurlijke en authentieke materialen. Wat dacht u van ramen of een oranjerie in prachtig verfijnd smeedwerk? Voor de dakafwerking kan u bijvoorbeeld kiezen voor een rieten dak, al dan niet in combinatie met Franse of oude Boomse dakpannen.

Mogelijke functies

De mogelijke functies van een eikenhouten bijgebouw in uw tuin zijn vrijwel eindeloos. U creëert een authentieke en exclusieve ruimte die perfect in de natuurlijke omgeving van uw tuin past. Elke dag van het jaar geniet u er van het buitenleven. Denk daarbij aan de inrichting van een gastenverblijf, een poolhouse, een buitenkeuken, een thuiskantoor, een privéwellness,… Alles kan, een eikenhouten bijgebouw wordt volledig op maat ontworpen en uitgewerkt.

Bekijk onze realisaties

Heritage Buildings staat al meer dan 20 jaar garant voor vakmanschap in eikenhouten bijgebouwen. Ontdek hier enkele van onze meer dan 2.000 realisaties.

Voor de inrichting van onze eikenhouten creaties kan u rekenen op Heritage Interiors.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.