Vereist het hout van een eikenhouten bijgebouw een frequente behandeling?

Eén van de grote voordelen van een eikenhouten bijgebouw van Heritage Buildings is de volledige onderhoudsvrijheid. Het eikenhout van onze constructies, vereist geen enkele vorm van nabehandeling en blijft toch meerdere generaties goed. Ook de buitenbeplanking, vaak uitgevoerd in lariks of epicia, vraagt geen nabehandeling. Dit zorgt niet alleen voor minder onderhoudslast, het natuurlijke vergrijzingsproces vergroot het natuurlijke karakter van een eikenhouten bijgebouw. 

De prachtige authentieke constructies op het Engelse platteland bewijzen het al vele honderden jaren: een eikenhouten bijgebouw blijft meerdere generaties in uitstekende conditie. Er is geen enkele vorm van onderhoud of nabehandeling vereist voor de eikenhouten constructie. De constructie zit muurvast dankzij de traditionele pen- en gatverbindingen, waarbij er geen nagels of schroeven worden gebruikt. 

 

Typische exclusieve uitstraling 

Het is juist de natuurlijke uitstraling van de eikenhouten constructie die onze bijgebouwen z’n typische exclusieve look geeft. Schilderen of behandelen is in die situatie absoluut niet aangewezen.  Dit hout met een zeer hoge densiteit kent een natuurlijk droogproces, waardoor er scheuren en barsten in de balken kunnen ontstaan. Ook dat is perfect natuurlijk en draagt bij tot de authentieke uitstraling. Deze scheuren of barsten tasten geenszins de draagkracht of de stabiliteit van de constructie aan.   

Eik uit Sussex 

Wij kiezen heel bewust voor eik uit het Engelse Sussex. Door de typische bodemgesteldheid groeien de eikenbomen hier trager, waardoor het hout een hogere densiteit kent. Deze hogere densiteit vertaalt zich in extra sterkte, draagkracht en levensduur.  

 

Buitenbeplanking 

De buitenbeplanking van een eikenhouten bijgebouw wordt vaak uitgevoerd in lariks, epicia of eik. Ook deze buitenbeplanking vraagt geen onderhoud of verdere behandeling. De enige voorwaarde om verrotting te voorkomen, is het vermijden van rechtstreeks contact met de grond zodat het hout langs onder geen vocht kan opslorpen. Dat er overvloedig regenwater op het hout belandt, vormt geen enkel probleem. Dit loopt er gewoon af.   

 

Niet jaarlijks de verfborstel 

Met een eikenhouten bijgebouw hoeft u dus niet jaarlijks de verfborstel boven te halen. Het enige wat u moet doen is … voluit genieten van uw poolhouse, gastenverblijf in de tuin, tuinkantoor, buitenkeuken,….  

Meer weten over de talrijke voordelen van eikenhouten bijgebouwen? Contacteer Heritage Buildings. 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.