Moet ik mijn eikenhouten tuingebouw elk jaar vernissen?

Veel mensen leven nog met de foutieve veronderstelling dat ze een eikenhouten tuingebouw elk jaar een vernisbeurt moeten geven. Dit is absoluut niet nodig. Een eikenhout tuingebouw blinkt uit in onderhoudsgemak, vernissen is dus absoluut niet nodig. De enige reden waarom je een eikenhouten tuingebouw met kleurvernis zou behandelen, is van esthetische aard. Bij Heritage Buildings zijn we ook daar geen voorstander van. Het eikenhout en de buitenbeplanking verkleuren op een prachtige manier zilvergrijs. Geen enkel kunstmatig kleurtje kan deze authentieke uitstraling volgens ons vervangen of verbeteren.

 

Omdat houten ramen regelmatig een vernisbeurt vragen, denken veel mensen dat dit ook nodig is bij een eikenhouten bijgebouw. Dit is absoluut niet waar. Zowel de eikenhouten draagconstructie als de duurzame harshoudende buitenbeplanking – bijvoorbeeld in lariks – moet je nooit vernissen.

 

Het hout van een eikenhouten bijgebouw droogt op een natuurlijke manier uit, daarnaast zorgen de inwerkende zonnestralen voor een egale zilvergrijze verkleuring. Op die manier krijgt een eikenhouten bijgebouw zijn natuurlijke uitstraling en definitief uitzicht.

 

Duurzaam behandeld

Vooraleer de buitenbeplanking in lariks wordt geplaatst, is dit hout al duurzaam behandeld tegen schimmels en verrotting. Een verdere vernisbeurt is vervolgens niet meer nodig, ook niet na vele jaren. Voor een eikenhouten bijgebouw geldt hetzelfde als voor een stenen gevels: je moet niets doen om voor vele jaren van de stevigheid en het uitzicht te genieten.

 

Levensduur van het hout

De afgelopen decennia hebben we met Heritage Buildings meer dan 2.000 eikenhouten tuingebouwen gezet. Het aantal dat daarvan een kleurvernis heeft, kan je op twee handen tellen.

 

Het gaat dan om eigenaars die bewust kiezen voor een eikenhouten bijgebouw met een wit of grijs geverfde uitstraling. We benadrukken dat het hier gaat om puur esthetische keuzes en dat het vernissen absoluut niet noodzakelijk is om de levensduur van het hout te verlengen.

 

Meer weten over het onderhoudsgemak van een eikenhouten tuingebouw? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings.

    

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.