Kan elke stijl gehanteerd worden voor een eikenhouten bijgebouw?

Wanneer je kiest voor een eikenhouten bijgebouw, dan kies je per definitie voor een authentieke en exclusieve uitstraling voor de buitenzijde. Een eikenhouten tuingebouw dat volgens de eeuwenoude Engelse bouwmethode wordt geplaatst, heeft een kenmerkende uitstraling. Voor de binnenzijde heb je evenwel een enorme keuzemogelijkheid inzake interieurstijl. Zo is het perfect mogelijk om in een eikenhouten bijgebouw te kiezen voor een moderne en minimalistische interieurstijl. Dit contrast werkt uitermate goed. Bekijk hier enkele van onze interieurrealisaties.

 

Een authentiek eikenhouten bijgebouw past perfect in een landelijke tuin bij een klassieke woning. Je denkt meteen aan de typische oude Engelse landhuizen. De eik die Heritage Buildings gebruikt is afkomstig van het Engelse Sussex. Dit hout garandeert door de typische bodemomstandigheden in deze regio een extreme hardheid. Daardoor gaat deze bouwconstructie probleemloos meerdere decennia mee.

 

Traditionele pen- en gatverbinding

De eikenhouten structuur wordt zonder schroeven of nagels opgebouwd volgens de traditionele pen- en gatverbinding. Ook voor de verdere buitenafwerking wordt gekozen voor traditionele natuurlijke materialen, zoals een buitenbeplanking in lariks of een dak in riet of oude Boomse dakpannen. Voor de ramen kan je dan weer opteren voor de bijzondere uitstraling van staal.

 

Vrijheid voor het interieur

Voor het interieur geniet je een volledige stijlvrijheid. In samenspraak met onze interieurarchitecten kan je de stijl van de buitenzijde perfecte doortrekken naar binnen. We spreken dan over de zogeheten Flamandstijl.

 

Anderzijds is ook een minimalistische, modern interieur perfect mogelijk. In dat geval kies je binnen voor een strakke vormgeving en bijhorende materialen. Voor onze eigen kantoren kozen we bijvoorbeeld bewust een moderne interieurstijl.

 

Voor het interieur zijn duidelijke keuzes van groot belang. Wees consequent binnen de keuze die je maakt. Onze gediplomeerde interieurspecialisten staan je graag bij met raad en daad. Wij richten je eikenhouten bijgebouw van A tot Z in, inclusief alle vereiste technieken en verlichting.

 

Meer weten over de stijlmogelijkheden van een eikenhouten bijgebouw? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.