Kan een eikenhouten poolhouse goed tegen het vocht?

Een eikenhouten tuingebouw is de perfecte constructievorm voor het creëren van een prachtig poolhouse in de tuin. Allereerst heb je de volledige vrijheid naar vormgeving en inrichting. Daarnaast vereist een eikenhouten poolhouse geen enkele vorm van onderhoud. Je eikenhouten poolhouse heeft geen enkel probleem met vocht. Dat geldt zowel voor de technische installaties van je zwembad als voor het inbouwen van eventuele wellness.

 

Een zwembad in de tuin gaat onvermijdelijk gepaard met vocht. Dat geldt zowel voor de technische installaties in je poolhouse als eventuele wellness die bijkomend wordt geplaatst. In dat laatste geval denken we aan een sauna, stoomcabine of een whirlpool.

 

Extra authentieke uitstraling
Een eikenhouten tuingebouw geeft aan je zwembad een extra authentieke uitstraling, zeker in een landelijke tuin. Sommige mensen hebben evenwel angst voor de combinatie van een hoge luchtvochtigheid met een eikenhouten poolhouse. Deze angst is absoluut niet nodig.

 

Vochtregulerende werking van hout

Een eikenhouten bijgebouw heeft – anders dan bijvoorbeeld een klassiek stenen gebouw – een uitstekende vochtregulerende werking. Vochtdruppels worden door het hout automatisch opgenomen en later terug afgegeven. Dit zorgt ervoor dat in een eikenhouten poolhouse nooit klammigheid heerst, maar je op elk moment kan genieten van een  gezond binnenklimaat.

 

Daarom is het perfect mogelijk om je eikenhouten bijgebouw te voorzien van een sauna, stoomcabine of zelfs een dampende whirlpool. De vochtdruppels wordt probleemloos door het hout verwerkt.

 

Geen onderhoud vereist

Deze vochtregulerende werking behoort volledig natuurlijk tot de eigenschappen van het eikenhout en het duurzaam harshoudend hout dat wordt gebruikt voor de binnen- en buitenbeplanking. Het hout heeft hiervoor geen enkele vorm van onderhoud met bijvoorbeeld vernis nodig. Het is belangrijk dat het hout in alle vrijheid en zonder extra behandelingen zijn vochtregulerende werking kan uitvoeren.

 

Eventuele luchtvochtigheid in het eikenhouten poolhouse heeft weinig impact op het natuurlijke droogproces dat de eikenhouten balken doorheen de jaren ondergaan. Zo zakt het vochtpercentage in de balken van een 45% bij plaatsing van het eikenhouten poolhouse richting 17%.

 

Meer weten over de vochtbestendigheid van een eikenhouten poolhouse? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.