Is het veilig om een sauna te plaatsen in een eikenhouten tuingebouw?

Veel mensen dromen van een prachtig authentiek eikenhouten tuingebouw dat wordt uitgerust met wellness zoals een sauna, stoomcabine en/of whirlpool. Op die manier creëer je als het ware een volwaardig vakantieverblijf in je eigen tuin. Wist je dat een eikenhouten tuingebouw technisch ideaal is voor een sauna? De vochtregulerende werking van het hout is perfect voor de installatie van een sauna of andere wellnessfaciliteiten.

 

Je hoeft geen enkele angst te hebben om een sauna, stoomcabine of whirlpool te plaatsen in een eikenhouten bijgebouw. De hitte die moet worden gecreëerd voor de werking van de sauna, levert geen enkel gevaar op. Alles gebeurt in een goed geïsoleerde cabine.

 

Vochtregulerende werking

Ook het vocht dat vrijkomt vormt geen enkel probleem. Sterker zelfs, een eikenhouten tuin- of bijgebouw is ideaal voor het plaatsen van een sauna wegens de vochtregulerende werking van het hout. Anders dan bij stenen muren blijft het vocht niet op de muur liggen, maar wordt het door het hout opgenomen en later weer afgegeven. Dat is een natuurlijk proces. Op die manier stijgt de luchtvochtigheid niet in een ruimte, wat een klam gevoel vermijdt.

 

Geen schimmelvorming

Door de natuurlijke vochtregulatie van het hout loop je geen enkel risico op schimmelvorming. Je hoeft geen bijkomende installaties te voorzien voor het ontvochtigen van de ruimte. Het hout zelf doet al het werk.

 

Buitenverblijf in de eigen tuin

Een eikenhouten tuingebouw is de plaats bij uitstek voor het installeren van een sauna. Je vertoeft in een authentieke omgeving waar je volledig tot rust komt. Je bent helemaal verlost van de alledaagse zorgen wanneer je je terugtrekt in je eigen private buitenverblijf. Je hoeft er bovendien niet voor in de file te staan.

 

Je trekt de achterdeur dicht en enkele secondes later stap je een nieuwe wereld binnen. Naast sauna of andere wellness kan je jouw eikenhouten buitenverblijf voorzien van alle mogelijke faciliteiten zoals een aangename zithoek, een tuinkeuken, een gezellige bar,…

 

Meer weten over de mogelijkheden voor het installeren van een sauna in een eikenhouten tuingebouw? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.