Is extra isolatie noodzakelijk in een eikenhouten bijgebouw?

Niet elk eikenhouten bijgebouw moet voorzien worden van extra isolatie in de muren. Het al dan niet plaatsen van extra isolatie hangt sterk af van het beoogde gebruik van het eikenhouten bijgebouw. Zo bestaat er uiteraard een groot verschil tussen een eikenhouten woonuitbreiding en een eikenhouten tuingebouw voor het opbergen van materiaal. 

 

Sommige eikenhouten bijgebouwen hebben nood aan de installatie van uitgebreide technieken zoals elektriciteit, verwarming en ventilatie terwijl de installatietechnieken bij andere constructies beperkt blijven tot enkele stopcontacten en een eenvoudige verlichting. Datzelfde geldt voor de isolatie. Welke isolatie vereist is, hangt volledig af van het beoogde doel en het latere gebruik van het eikenhouten bijgebouw. 

 

Voldoen aan de strenge EPB-normen 

Wanneer u kiest voor een eikenhouten woonuitbreiding, dan moet de eikenhouten constructie zelfs aan de strengste EPB-normen voldoen. In dat geval spreken we van een isolatielaag van tien centimeter PIR in de muren en vloerisolatie. Deze geïntegreerde woonuitbreiding heeft een grote impact op de totale energiezuinigheid van de woning, waardoor de EPB-normen aan de orde zijn. 

 

Gebruik in de winter 

Als u een eikenhouten poolhouse realiseert dat ook in de winter moet kunnen worden gebruikt als ontspanningsruimte, thuiskantoor en/of gastenverblijf, dan adviseren we muurisolatie van vijf centimeter PIR.  

 

Deze isolatie garandeert – in combinatie met verwarming via een vloerverwarming of een gashaard – voldoende comfort om ook bij koude temperaturen te genieten van uw authentieke eikenhouten bijgebouw.  

 

Opslagruimte 

In sommige gevallen blijft het gebruik van het eikenhouten tuingebouw beperkt tot bergruimte voor de zwembadtechnieken of opslagplaats voor tuinmateriaal. Dan is het aanbrengen van extra muurisolatie niet noodzakelijk.  

 

Meer weten over isolatiemogelijkheden van een eikenhouten bijgebouw? Contacteer Heritage Buildings. 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.