Hoe krijgt een eikenhouten bijgebouw een nostalgische uitstraling?

Verschillende elementen zorgen ervoor dat een eikenhouten bijgebouw een nostalgische uitstraling krijgt. Elk detail telt, zodat het totaalplaatje volledig juist zit. In deze blog bespreken we de verschillende zaken waarop u best let wanneer u een authentiek en exclusief eikenhouten bijgebouw wilt dat een meerwaarde geeft aan uw tuin.

De nostalgische uitstraling van een eikenhouten bijgebouw hangt af van de gebruikte materialen, het ontwerp en de inpasbaarheid in de natuurlijke omgeving.

  • De gebruikte materialen

De nostalgische uitstraling van een eikenhouten bijgebouw verwijst naar de traditie van cottages op het Engelse platteland. Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt volgens een traditionele bouwmethode met pen- en gatverbindingen. Aan de constructie komen geen vijzen of schroeven te pas.

De constructie wordt gevormd door eikenhouten balken die dankzij de unieke nerfstructuur voor een authentiek karakter zorgen. Wij adviseren om het kernhout te gebruiken van Engelse eik uit Sussex. Deze eik kenmerkt zich door een extreme hardheid, meteen de reden waarom een kwaliteitsvol eikenhouten bijgebouw probleemloos meerdere generaties meegaat.

Andere natuurlijke materialen met een nostalgische uitstraling zijn een rieten dak, oude dakpannen of prachtig smeedwerk voor de ramen of een oranjerie.

  • Authentiek ontwerp

Een eikenhouten tuingebouw kan één of meerdere verschillende functies huisvesten: gastenverblijf, poolhouse, privé-wellness, buitenkeuken, thuiskantoor,… Wat ook de functies, de afmetingen of de indeling zijn, het ontwerp moet passen binnen de typische landelijke uitstraling van Engelse cottages. Deze kenmerkende stijl staat garant voor het nostalgisch en authentiek karakter.

  • Inpasbaarheid in de natuurlijke omgeving

Het eikenhouten tuingebouw moet in je tuin passen alsof het er van nature hoort te zijn. Je moet het gevoel hebben dat het altijd zo is geweest en zo had moeten zijn. Dit gevoel betekent dat alles juist zit én dat de natuurlijke uitstraling en het eikenhouten bijgebouw elkaar versterken.

Ontdek het nostalgisch karakter in onze realisaties

Heritage Buildings ontwerpt eikenhouten bijgebouwen met een exclusieve en authentieke uitstraling. Ontdek hier enkele van onze meer dan 2.000 realisaties.

Ook voor de verdere inrichting kunt u op ons rekenen. Onze zusteronderneming Heritage Interiors  staat op dat vlak in voor ontwerp en realisatie.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.