De ambachtelijke kunst van eikenhouten bijgebouwen belicht

Een eikenhouten bijgebouw realiseren volgens de regels van de kunst is niets meer of minder dan een pure ambachtelijke kunst. Zoals onze voorvaders het al deden, komen er aan de eikenhouten constructie geen nagels te pas. Alle verbindingen tussen de balken zitten muurvast dankzij de pen- en gatverbindingen. Zoals het volgens de traditie hoort, kiest Heritage Buildings uitsluitend voor Engelse kwaliteitseik uit Sussex. Deze wereldvermaarde eik bezit de hoogste hardheid en densiteit ter wereld. Van deze eik selecteren we bovendien uitsluitend hout van het QP1, de kern van de stam. 

De ambachtelijke kunst start bij een idee

Net zoals bij een kunstwerk start de realisatie van een eikenhouten bijgebouw met een basisidee. Dit idee krijgt vorm doorheen verschillende gesprekken. Waarvoor wilt u het bijgebouw gebruiken? In welke omgeving komt u ’s avonds tot rust? Hoe zit uw landelijke tuin in elkaar? Op welke manier past het eikenhouten tuingebouw bij uw woning?

Al deze vragen spelen een rol bij het ontwerp van uw eikenhouten bijgebouw. Daarbij mag u enerzijds rekenen op een verrassend ontwerp dat uw verwachtingen overtreft. Daarnaast moet het ontwerp naadloos passen in de tuin, alsof het er altijd heeft gestaan én het er van nature thuishoort.

Ambachtelijk vakmanschap

Voor elk facet van de bouw van een eikenhouten bijgebouw is ambachtelijk vakmanschap nodig. Dit start bij de selectie van de Engelse kwaliteitseik en omvat eveneens het correct verzagen. Vervolgens worden alle balken op maat gemaakt én worden de pen- en gatverbindingen voorbereid.

Eens de basisconstructie er staat, volgt een kwaliteitsvolle afwerking. Alleen de beste en meest authentieke materialen komen in aanmerking voor een exclusief eikenhouten bijgebouw. Denk daarbij aan een dakafwerking in handgemaakte Franse pannen, oude Boomse pannen of een prachtig rieten dak.

Voor grote ramen of een prachtige oranjerie kan u kiezen voor ambachtelijk verfijnd smeedwerk.

Staaltjes van puur vakmanschap

Heritage Buildings realiseerde de afgelopen 20 jaar meer dan 2.000 eikenhouten bijgebouwen. Ontdek hier onze realisaties.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.