De voordelen van een eikenhouten bijgebouw als driving range.

De voordelen van een eikenhouten bijgebouw als driving range.

Golf zit sterk in opmars. Deze traditionele sport kent de laatste jaren een groeiende aanhang, zowel bij jong als oud. Ook in Vlaanderen vinden we tal van golfclubs met een stijgend ledenaantal. Elke club heeft daarbij nood aan een driving range, de plek om te oefenen en je swing te perfectioneren. Met behulp van een eikenhouten bijgebouw op maat kan je een prachtige driving range creëren.

In België zijn er twee golfclubs die via Heritage Buildings een prachtige exclusieve driving range hebben laten bouwen in de vorm van een eikenhouten bijgebouw. De laatste uitvoering was deze op de Drie Eyken in Edegem.

Landelijke sfeer creëren

Golfclubs zijn meestal prachtig geïntegreerd in het landschap. Elke club probeert daarbij een eigen landelijke sfeer te creëren. Dit gevoel hoort gewoon bij de golfclub. De landelijke uitstraling wordt uiteraard maximaal doorgetrokken naar de clubgebouwen. Voor de driving range is het eerder logisch om te kiezen voor een eikenhouten bijgebouw dan voor een modern design met veel beton.

Past perfect in natuurlijk landschap

Een eikenhouten bijgebouw met de traditionele pen- en gatverbindingen past perfect bij een natuurlijk landschap. Je kan met een eikenhouten tuingebouw je favoriete sport perfect beoefenen vanuit een authentieke Engelse schuur, heerlijk toch?

Geen standaardgebouw

Een driving range is allerminst een standaardgebouw. Je hebt dan ook nood aan 100% maatwerk. Bij Heritage Buildings geldt dit voor elk eikenhouten bijgebouw dat wordt ontworpen en gebouwd. Een driving range heeft vaak een kromming, zodat de ballen naar hetzelfde punt kunnen worden geslagen. Daarnaast is een driving range vaak opgedeeld in verschillende bay’s, zodat elke golfer ongestoord kan oefenen. Ook zijn er grotere bay’s voor de pro’s, waar ze kunnen lesgeven. Al deze faciliteiten zijn perfect mogelijk wanneer je de driving range wordt opgevat als een eikenhouten bijgebouw.

Heritage Buildings creëert in heel Europa driving ranges in de vorm van een eikenhouten bijgebouw. Bekijk hier enkele foto’s van eerdere realisaties.